Skip to main content

Theory of Constraints

De Theory of Constraints is een systeemtheorie die in de jaren 70 van de vorige eeuw ontwikkeld is door Dr. Eli Goldratt (1948-2011). Het uitgangspunt van de theorie is dat ieder complex systeem in haar prestaties beperkt wordt door één element (de Constraint) en dat dat element daardoor als hefboom kan dienen voor verbetering van het systeem als geheel. De theorie is door Goldratt beschreven in zijn eerste business roman Het Doel, die overal ter wereld onderdeel uitmaakt van management studies en door managers gebruikt wordt om verbeterprocessen te ontwerpen en te implementeren.

Er is op online heel veel informatie beschikbaar over zowel Eli Goldratt als de Theory of Constraints. Een aantal suggesties:

Goldratt over het onderwijssysteem (en dan niet alleen voor kinderen):

TOC Academy

De TOC Academy wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met een methodiek die bijdraagt aan meer focus. TOC Academy gelooft dat gebruik van deze methodiek bijdraagt aan een betere economie en samenleving.

De TOC Academy is een initiatief van de Caesar Groep en is ontstaan vanuit de behoefte om TOC meer bekendheid te geven in Nederland. Garansys, als dochteronderneming van de Caesar Groep  zeer betrokken bij het TOC gedachtengoed, is ‘founding partner’. De TOC Academy werkt uitsluitend samen met professionele TOC Partners om het programma invulling te geven.

Partners

Doe mee aan de gratis introductieworkshop TOC!

Leer in een paar uur de basisprincipes van TOC.

Ja, ik doe mee!