WEBINAR Introductie Theory of Constraints

De Theory of Constraints is een systeemtheorie die in de jaren 70 van de vorige eeuw ontwikkeld is door Dr. Eli Goldratt (1948-2011). Het uitgangspunt van de theorie is dat ieder complex systeem in haar prestaties beperkt wordt door één element (de Constraint) en dat dat element daardoor als hefboom kan dienen voor verbetering van het systeem als geheel. De theorie is door Goldratt beschreven in zijn eerste business roman Het Doel, die overal ter wereld onderdeel uitmaakt van management studies en door managers gebruikt wordt om verbeterprocessen te ontwerpen en te implementeren.

Hoewel de theorie briljant is in haar eenvoud, blijkt de vertaalslag naar de praktijk een moeizame exercitie te zijn. Tijdens deze webinar willen leggen we de theorie uit én kun je zelf oefenen met een variant van het ‘echte’ dobbelspel.

Doel

Na afloop van het webinar heeft de deelnemer inzichten en uitgangspunten waaraan de huidige praktijk getoetst kan worden.

Elke deelnemer kan na afloop aan de slag met een digitale variant van het dobbelspel om inzichten te verdiepen. Een week na het webinar vindt een korte evaluatie plaats.

Doelgroep

Deze webinar is bestemd voor iedereen die (nader) kennis wil maken met de Theory of Constraints. Dat betekent dat medewerkers van elk niveau in een organisatie kunnen deelnemen, maar ook al dan niet zelfstandige consultants zijn van harte welkom. De groepsgrootte is maximaal 100 personen.

Duur

Het webinar duurt 1,5 uur, veelal in de ochtend gepland.

Cursusprogramma

De deelnemer krijgt een theoretisch overzicht van de gehele methode. Daarnaast wordt aan de hand van een simulatie van de werkelijkheid stap voor stap aan de deelnemers duidelijk op welke manier TOC tegen systemen en flow aankijkt. De basisprincipes worden, ook door middel van de meegeleverde hulpmiddelen, door elke deelnemer zelf ontdekt.

Eerstvolgende webinars

Geen evenementen gevonden!